Asperger Sendromu

Mart 19, 2020

 

Asperger Sendromu olan kızlara teşhis konma olasılığı çok daha azdır.

İşte bazı ilk işaretler:


       1.Yoğun', utangaç, sessiz veya ( çok fazla konuşuyor), son derece hassas, endişeli, çok ağlayabilir, duygusal, genellikle aşırı özür diler, başkalarının özelliklerini üstlenir. (Bukalemun gibi ): aşırı tepki gösterebilir, mükemmeliyetçi olabilir güçlü iradeli.

      2.Gruplar veya insanlar arasında titreme, en iyi arkadaşa sahip olabilir, en iyi arkadaşı
erkek olabilir, büyük veya küçük çocukların etrafında olabilir, göz ardı edilmesi veya göz ardı edilmemesi daha olasıdır.

      3.Çoğu zaman bilişsel olarak yetenekli ancak radarın altında uçmak için çok iyi dereceler elde eder; parlak ve belki de 'İlk kez Olağanüstü' kendi kendine öğretilen bir okuyucu olabilir, gelişmiş kelime dağarcığına sahiptir.

      4.İlgi, akranlara benzer olma eğilimindedir, ancak daha yoğundur, örneğin; bir fantezi sevgisi hayvanın karakterini küçümsemeyi ve "yaşamayı" içerebilir.

      5.Sosyal durumlarını, taklitleri, telafi edici stratejilerin kullanımını anlamak için  'ilkokul başlamadan önce'
zekasını izleyin ve gözlemleyin.

     6.Daha fazla içselleştirme, iyi davranılmış, bu nedenle, patlamaya meyilli oldukları yere gelene kadar fark edilme olasılığı daha düşüktür; pasif-agresif olma eğilimindedir ve "benim yolum"şeklinde benzer davranış gösterirler.

     7.Çok gerçekçi, genellikle çok yaratıcı ve yaratıcı hayali hayvanlar veya arkadaşları olabilir: "Kendi dünyasında kapalı".

     8."Otoriter" veya endişeli görünebilir, başkalarına ne yapmaları gerektiğini söyleyen öğretmen rolünü üstlenebilir, "kurallar" ve diğerlerinin ne yaptığı hakkında yüksek  endişe
ve telaş duyma grülür: kurala bağlı olabilir; talepleri önlemek için.

     9.Salonlarda, banyoda, tek başına veya kütüphanede yürürken veya oynarken veya oyun oynamak yerine başkalarına yardım etmek için fırsat aramaya harcıyor; "öğretmen evcil hayvanı" olabilir veya öğretmen (ler) i takip edebilir / vakit geçirebilir.

    10.Olağanüstü 'karıştırıcılar', duvarlarla uyum sağlamak ve dikkat çekmemelerini sağlamak: birçoğu tartışma yapar.

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments