İş Stresinizle Başa Çıkın

Ekim 13, 2021

 İş Stresinizle Başa Çıkın





İş ve kariyer sahibi olmak genel olarak kaçınılmaz bir durum çünkü hayatımızı sürdürmek için çalışmaya ve para kazanmaya ihtiyaç duyuyoruz. İş hayatı bizlere kişisel hedeflerimizin peşinden koşmak, sosyal bir çevre edinmek gibi avantajlar sunsa da çoğunlukla büyük stres kaynağı oluyor. Hayallerinizin işinde çalışıyor, çok eğlenerek işe gidiyor olsanız dahi stres yaşamak kaçınılmaz bir durum. İş yerindeki stres dikkat etmezseniz hayatınızı ciddi şekilde etkileyecek boyutlara ulaşabilir. 




İş yerindeki hayatınız dışında da yetişmesi gereken projelerden, profesyonel ilişkilerinizden, işinizde yükselmekten başka bir şey düşünemez olabilirsiniz. İşinizi hayatınızdaki her şeyin önüne koyarak kişisel ilişkilerinizi de etkileyebilirsiniz. Yaşadığınız uzun süreli ve yoğun stres fiziksel ve ruhsal sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Yeme ve uyku düzeninizde bozulmalar meydana gelir ve iş performansınız daha da kötüleşebilir. Böylece kendinizi kısır bir döngü içine sokarsınız. Ancak iş stresinizle başa çıkmak mümkün. Çalışırken mola vererek çalışın. Kendinize ayırdığınız 10 dakika bile zihninizi dinlendirmeye yeter.



  1. Çalışma arkadaşlarınızla iş harici konularda da konuşun. İş yerindesiniz diye yalnızca yapılacak işlerden konuşmak zorunda değilsiniz.
  1. Eğer bir şeye kızdıysanız o an tepki vermeyin.10'a kadar sayıp konuyu tekrar düşünmeyi deneyebilirsiniz.
  1.  Hem kendiniz hem de başkaları için mantıklı hedefler belirleyin. Mükemmeliyetçi olmayın.
  1. İş tanımınız hakkında işvereniniz ile konuşun. Sorumluluklarınız ve performans değerlendirme kriterleriniz yapmakta olduğunuz işle alakalı olmayabilir. İş yerindeki stresini yenebilmiş çalışanlar yalnızca kendileri için değil çalıştıkları ortam için de fark yaratmış olurlar.
  1. Çalışma ortamınızı daha huzurlu ve stressiz bir yer haline getirmek için çabalamalısınız.

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments