Başarılı Bir Evliliği İnşa Etmek ve Sürdürmek İçin Rehberler

Mart 24, 2021


Başarılı ve tatmin edici bir evlilik her partnerin sürekli çalışmasını gerektirir. Aşağıdakiler, başarılı, bir evliliği elde etmek ve sürdürmek için bazı yararlı rehberleri içerir. 
Başarılı Bir Evliliği İnşa Etmek ve Sürdürmek İçin Rehberler 


1. Eşinizin özel hissetmesini sağlayın. O kişiyle birlikteyken kendimiz hakkında hissettiklerimiz nedeniyle aşık oluruz. Aşkımız sona erse de bu o kişinin kendimiz hakkında artık hisseltimemesindendir. 

2. Kendi mutluluğunuz ve kişisel gelişiminiz için olduğu kadar eşinizin mutluluğunu çoğaltmanın, kişisel gelişiminin ve iyi oluşunun yollarını arayın.

3. Partnerinizle çatışmaları, çözüme kavuşturmak için, kazan-kaybet olur tekniği yerine, kayıpsız sorun çözme yaklaşımını, kullanmaya çalışn. Önemsiz hatalar ve can sıkıntıları konusunda hoşgörülü ve kabullenici olun.

 4. Partnerinize sahip olmaya, baskı yapmaya ya da denetlemeye çalışmayın. Ayrıca partnerinizi, görüşlerinizin,değerlerinizin, inançlarınız ya da kişisel sevdiklerinizin ve sevmediklerinizin kopyasına dönüştürmenin yollarını aramayın.

5.Herkesin duygudurumunda inişler ve çıkışlar arasında bir salınım olduğunun farkında olun. Partneriniz iniş döngüsündeyken düşünceli ve anlayışlı olun. 

6. Tartışmalar meydana geldiğinde ve onlar meydana gelecektir . Adil dövüşmeye çalışın. Tartışmayı eldeki sorunla sınırlayın ve geçmişte ki olayları ve kişisel nitelikleri dövüşün dışında tutun. 

7.Şefkatli olun, hoş olayları paylaşın, iyi bir arkadaş ve iyi bir dinleyici olun.


8. İletişim hatlarını açık tutun. Küçük ya da önemsiz sorunları sineye çekmeyi öğrenin. Sizin için önemli olan endişeleri dile getirin ama diğer kişiye saldırmadan, onu suçlamadan ya da tehdit etmeden, 'ben' mesajlarını kullanmaya çalışın.

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments