ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞUNU ANLAMAK

Mayıs 27, 2020


ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU NEDİR?

 
Bu farkı düşünmenin bir yolu, ünlü bir seri katil gibi bir psikopat olduğu düşünülen bir kişiyi sık sık küçük çaplı suçlar için hapse girip çıkan biriyle karşılaştırmaktır.  İkincisi manipülatif, agresif ve baş belası olabilir, ancak popüler mitin/varsayımların psikopatını hesaplayan neredeyse hiç  değildir.

Klinisyenler APD'nin resmi tanısı ile pop kültür fikirleri arasındaki ilişkiyi APD'nin psikopatinin tanımlarından çok sosyopati tanımlarına benzediğini açıklamaya çalışmaktadırlar.  Bir psikolog, sosyopat psikopatlarının "soğuk kalpli" olduğunu söylerken, farkın "sıcakkanlı" olduğunu açıklar.


ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUKLARININ TEDAVİSİ

Antisosyal kişilik bozukluğu tedavisinde doğru yaklaşım tartışılmaktadır.  Araştırma, APD için en etkili olan herhangi bir ilacı veya terapötik müdahaleyi desteklemese de, psikoterapi genellikle birincil tedavi yöntemidir.
Psikoterapi, bir kişinin bir terapistle zihinsel sağlık sorunları hakkında konuştuğu ve terapistle bunları çözmek için birlikte çalıştığı herhangi bir "konuşma terapisi" biçimidir.  Hastaları APD ile tedavi eden çoğu klinisyen, insanların davranışlarını etkileyen bilişsel çarpıtmaların düzeltilmesine yardımcı olan bilişsel davranışçı terapi (CBT)/BDT kullanır.



ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE BAĞIMLILIĞI

APD ve diğer Küme B kişilik bozuklukları olan kişilerin, madde kullanım bozukluklarında ortaya çıkması çok yaygındır.  Bu dört bozukluğu (sınırda, narsisistik, histrionik ve antisosyal kişilik bozuklukları) olan insanlar arasında birçok önemli fark olsa da, hepsi kötü dürtü kontrolü ve oldukça değişken ruh hallerine sahip olma ile karakterizedir.

SONUÇ OLARAK

İnfografik veriler görsel temsilleridir ve karmaşık bilgilerin paylaşılmasını ve sindirilmesini kolaylaştırır.  Kendinizinkini yaparken, resimlerinizi, grafiklerinizi ve metninizi düzenleyin.  Son olarak, kaynaklarınızı belirtin. APD olan birini sevenlerin, sevdiklerini bu sonuçlardan korumaktan kaçınmak için öz bakım uygulamaları ve iyi sınırlar koruması gerekir.






  • Share:

You Might Also Like

0 Comments